Ipar 4.0 program-mérföldkövek
A projekt egymásra épülő részekből áll: demonstráció, felkészítés, tervezés. A lépcsőfokokat egymás után teljesítve, a hazai termelő kkv-k alkalmassá válnak arra, hogy Ipar 4.0 termelési rendszerek technológiai, ipari automatizálási és vezérlési megoldásaival növeljék hatékonyságukat, versenyképességüket.

  1. A programba jelentkezni e honlap Belépés / Regisztráció oldalán lehet, a részt venni kívánó kkv regisztrálásával. A honlapon tájékoztató található a program részvételi feltételeiről, valamint a kkv-k átfogó információkhoz juthatnak a számukra releváns Ipar 4.0 megoldásokról, fogalmakról, szállítókról és aktuális hírekről.
  2. A demonstrációs fázisban a résztvevő vállalkozások szakemberei élő gyári bemutatókon vehetnek részt az Ipar 4.0 Mintagyárakban, így első kézből szerezhetnek tapasztalatokat és információkat az Ipar 4.0 rendszerek bevezetésével és üzemeltetésével kapcsolatban. Mindemellett lehetőségük van az új technológiák megismerésére a BME "I" épületében működő Ipar 4.0 Technológiai Központban.
  3. A felkészítési fázis során a vállalkozások a konzorcium által delegált Ipar 4.0 tanácsadó segítségével készülhetnek fel cégük modernizálására, amely során elsajátítják a modern termelésmenedzsment és az Ipar 4.0 megoldások tervezésének alapjait, vállalati esettanulmányokon és részletes technológiai bemutatókon keresztül mélyíthetik el tudásukat a számukra fontos megoldás területeken.
  4. A tervezési fázisban az Ipar 4.0 tervezésben jártas tanácsadók részletes beruházási és projekttervet készítenek a bevezetni kívánt Ipar 4.0 megoldásokra.
 
A program céljairól, előnyeiről és a praktikus tudnivalókról itt talál leírást, illetve javasoljuk, hogy töltse le részletes projektismertetőnket!
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.