Rólunk mondták

Vélemények az eseményekről

Példák arra, hogy a cégek mit találtak a leghasznosabbanak az adott látogatáson

 
Vélemény az eseményről Az esemény helyszíne Az eseményen résztvevő cég
"Mindenképpen ajánlani fogom az eseményt, számomra nagyon érdekes volt, jó volt látni olyan megoldásokat, amikről mi jelenleg még csak beszélünk, illetve amik irányába csak a kezdeti lépéseket tettük meg." Mintagyár-látogatás, Continental EUROTENANCE Kft.
"Nagyszerű esemény volt, mindenkinek csak ajánlani tudom." Mintagyár-látogatás, Continental MEMFÓ Rehabilitációs Kereskedelmi és Szolgáltató Nonprofit Kft.
"Az esemény felülmúlta a várakozásimat, így bátran tudom ajánlani minden munkatársam számára." Mintagyár-látogatás, Continental ESZTERGAKÉS GYÁRTÓ Kft.
"Érdekes és nagyon jól hasznosítható ismereteket adott a látogatás. Figyelmes és körültekintő házigazda mutatta be a gyárat, a folyamatokat és a projektet! A továbbiakban is szeretnénk részt venni a projektben, ezért mindenképp ajánlom munkatársaimnak is az eseményt." Mintagyár-látogatás, Continental UNICON Ruházati és Szolgáltató Zrt.
"Véleményem szerint nincs szükség változtatásra. Érezhető, hogy az esemény megszervezésébe rengeteg energiát fektetett a vállalat. A rendelkezésre álló időt teljesen kitöltötte a trainer hölgy, az előadása végig érdekes és élvezhető volt. Köszönöm szépen a kollégáim nevében is profi bemutatót!" Mintagyár-látogatás, Continental MOLTECH AH Anyagmozgatás- és Hajtástechnikai Kft.
"Tökéletes szervezés volt." Mintagyár-látogatás, Eltec SAMPO Élelmiszeripari Gépgyártó Kft.
"Az esemény az általunk végigélt felépítésében a prezentációtól a gyárlátogatáson át a látottak kiértékeléséig, riportolásáig, szoftveres megoldások bemutatásáig végig érdekfeszítő és hasznos volt." Mintagyár-látogatás, Eltec IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft.
"Teljes mértékben tudom ajánlani bárkinek, aki szeretne bepillantást nyerni egy modern cég működésébe." Mintagyár-látogatás, Eltec ESZTERGAKÉS GYÁRTÓ Kft.
"Az esemény színvonala kimagasló volt, így bátran ajánlom kollégáim számára." Mintagyár-látogatás, Eltec ESZTERGAKÉS GYÁRTÓ Kft.
"Köszönöm! Teljesen kielégítő volt az esemény tartalma. Csak ajánlani tudom." Mintagyár-látogatás, Eltec OWI Zala Betéti Társaság
"Szerintem minden remek volt, a szervezés igényes volt, a bemutató pedig alapos." Mintagyár-látogatás, Eltec "AUTÓPRESS" Gépjármű és Alkatrész Forgalmazó és Gyártó Kft.
"Számomra tökéletes volt minden: a kommunikáció stílusa, az átadott információ, a bejárt gyári környezet sokféesége. Minden kollegámnak ajánlani tudom." Mintagyár-látogatás, Eltec IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft.
"Jól éreztem magam, és sok új ötletem van a saját üzemünk fejlesztésével kapcsolatban." Mintagyár-látogatás, Eltec Meleghegyi és társa Gépgyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
"Semmin nem kell változtatni TÖKÉLETES volt!" Mintagyár-látogatás, Eltec AJG Agrogép Jármű- és Gépgyártó Kft.
"Professzionális előadás volt, ha lesz rá módunk, máskor is szívesen részt veszünk az Eltec-nél tartott hasonló bemutatón." Mintagyár-látogatás, Eltec MOLTECH AH Anyagmozgatás- és Hajtástechnikai Kft.
"Nem tudok olyan dolgot mondani, amin változtatnék azért, hogy az eseményt nagyobb valószínűséggel látogassa bárki. Az alapprogram jelentőségét kell a kkv-kal megértetni." Mintagyár-látogatás, FESTO TS-PLAST Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
"Kitűnő szervezés és program, mindenképp ajánlanám." Mintagyár-látogatás, FESTO Kántor Mechanika Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
"Az esemény minden eleme tetszett. Jól szervezett, átgondolt." Mintagyár-látogatás, FESTO FORRÁS GÉPEK Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
"Nagyon tanulságos és gondolatébresztő volt már ez a pár óra is, nem tudom, hogy lehetne még fokozni." Mintagyár-látogatás, FESTO AJG Agrogép Jármű- és Gépgyártó Kft.
"A bemutató roppant érdekes, a vendéglátónk előadása felkészült és összeszedett volt." Mintagyár-látogatás, FESTO MOLTECH AH Anyagmozgatás- és Hajtástechnikai Kft.
"Szerintem ez így jó. Aki ilyen mennyiségű és minőségű kiáramlásra nem reagál, az nem célközönség." Mintagyár-látogatás, MACHER COLOR PACK Nyomdaipari és Csomagolóanyag Gyártó Zrt.
"Példaértékű esemény, nem gondolom, hogy szükséges változtatni valamin is." Mintagyár-látogatás, MACHER EPL-Tech Műszaki és Kereskedelmi Kft.
"Az előadás nagyon profin volt felépítve, sokat tanultam belőle." Mintagyár-látogatás, MACHER ANDRI-TECH Műszertechnikai Kft.
"Mind az esemény megrendezése, a fogadtatás, mind pedig a szakmai tartalom magas színvonalú volt." Mintagyár-látogatás, MACHER Roboniq Kft.
"Az üzemlátogatás mély nyomot hagyott bennem, és gondololatébresztő volt." Mintagyár-látogatás, Roto BONOTEC-Hungary Kft.
"Az eseménnyel és a mintagyárral teljes mértékig meg voltunk elégedve." Mintagyár-látogatás, Roto HIRSCHLER-GLAS Termelési és Kereskedelmi Kft.
"Minden igényt kielégítő volt. Ha mindenképpen mondani kell valamit, talán azt, hogy a rendezvényt nyugodtan lehetne egész napossá tenni, annyi témát meg lehet érinteni." Mintagyár-látogatás, Roto MPA SYSTEM Ipari és Kereskedelmi Kft.
"Érdekes, hasznos dolgokat láthattunk. Ajánlanám mindenkinek az eseményt." Mintagyár-látogatás, FESTO MINIPAK Logisztikai Kft.
"Kiváló lehetőség így egyben látni a modern megoldásokat, mindenkinek csak ajánlani tudom." Technológiai Központ látogatása UNIRIV Ipari és Kereskedelmi Kft.
"Az esemény mindenképpen erősen gondolatébresztő volt, szerintem ez a lényege. Ezt a funkcióját teljes mértékben betölti, így bátran ajánlanám mindenkinek." Technológiai Központ látogatása TS-PLAST Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
"Kiváló, összeszedett, hasznos értékteremtő alkalom." Termelésmenedzsment-workshop, Continental PILMŰ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
"Teljesen rendben találtam az eseményt. Az előadóink nagyon felkészült és tapasztalt szakemberek voltak." Termelésmenedzsment-workshop, Continental ART-INNOVA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
"Nagyon hasznos két nap volt, szerintem elég mélyreható volt az előadás." Termelésmenedzsment-workshop, Continental Mitter és Társa Szerszámkészitő és Fröccsöntő Kft.
"Úgy gondolom, hogy nincs szükség változtatásra, szívesen ajánlom bárkinek! Jól megszervezett, profi előadás volt!" Termelésmenedzsment-workshop, Continental Mitter és Társa Szerszámkészitő és Fröccsöntő Kft.
"Nem gondolom, hogy kellene változtatni. Mindenki saját fejlettségi szintjéhez mérten tud belőle építkezni." Termelésmenedzsment-workshop, Continental HERBÁRIUM 2000 Kft.
 
Példák arra, hogy a cégek mit találtak a leghasznosabbanak az adott látogatáson Az esemény helyszíne Az eseményen résztvevő cég
"Robotok alkalmazása a gyártási folyamatokban. 3D nyomtatás használata egyedi és kis sorozatú alkatrészek előállításához, valamint gyors prototípus készítéshez.
Kiterjesztett valóság alkalmazása a különböző folyamatok során."
Ipar 4.0 Országjárás, Salgótarján 3Dben Tervező Mérnökiroda Kft.
"Viszonylagosan alacsony költség mellett is lehet automatizálásban gondolkozni." Ipar 4.0 Országjárás, Szolnok ROZSDÁS Kereskedelmi Kft.
"Az ipar 4.0 indukálta átalakulás még inkább megerősíti az élethosszig tartó tanulás jelentőségét, hiszen az alacsony képzettségű, de a tanulásban, fejlődésben motivált munkaerő biztos elhelyezkedésre számíthat. Az anyagáram megváltozása együtt jár a kapcsolódó információk áramlásának átalakulásával, nagyságrendi növekedésével. Vállalati vezetőként felelősségünk felkészülni ezekre a változásokra." Ipar 4.0 Országjárás, Szolnok ECO-MAN Projekt Partner Szolgáltató Nonprofit Kft.
"Egy kisvállalkozásnak nagyon sok problémát kell megoldania, de ezekből el kell döntenie azt, hogy mi hoz a legnagyobb pozitív javulást a tevékenységében. Ennek a feltárásában a Kano modell ad egy elméleti alapot.
Természetesen bizonyos korrekciókkal egy meglepően használható módszer első látásra a KKV-k számára is."
Ipar 4.0 tervezés workshop, Technológiai Központ Radius Signage Kft.
Szervezett TMK munka. A gyártási folyamat minden fázisának monitorozása. Gyártási folyamat minden fázisának és elemének nyomon követése. Mintagyár-látogatás, Continental Fém- és Faipari Szövetkezet
"Nagyon érdekes volt a 3D nyomtató, illetve annak a használata. Érdekes látni, hogy az ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztések javarészt itt is a cég saját emberekkel oldja meg. Nagyon érdekes látni, hogy a robotintegrációval milyen lépéseket lehet javítani, és milyen feladatokat lehet pl. az anyagmozgatáson kívül a robotba integrálni." Mintagyár-látogatás, Continental "BONY-V" Kereskedelmi Betéti Társaság
"A lean alapok megfigyelése mellett több egyszerű dolgot is láttam, például napi rutin tábla kialakítása és kezelése, a TPM tábla kezelése. A kihasználtság kezelése az egész gyáron belül (gép és az ember)." Mintagyár-látogatás, Continental Radius Signage Kft.
"A fejlett gyártásirányítási, minőségbiztosítási rendszert biztosító megoldásokat és magát az automatizált folyamatokat." Mintagyár-látogatás, Continental Baracsi-Paletta 97. Ipari Szolgáltató Kft.
"A mentalitás és az egész termelés, hogy minden precízen meg van tervezve, és nincs egy felesleges folyamat a gyártásban, figyelnek a legapróbb részletekre is azért, hogy költséget,időt spóroljanak, valamint ügyenek arra, hogy a minőséget megőrizzék." Mintagyár-látogatás, Continental ESZTERGAKÉS GYÁRTÓ Kft.
"Folyamatos adatgyűjtés a munkafolyamatokról és azok értékelése, vizuális megjelenítése." Mintagyár-látogatás, Continental HERBÁRIUM 2000 Kft.
"Korszerű vállalatirányitás / minőségügyi rendszer. Dolgozók képzettsége, hozzállása. Szakmai hozzáértés. A szinte teljes körű automatizálás, ezek mind-mind elérendő célok." Mintagyár-látogatás, Continental "BONY-V" Kereskedelmi Betéti Társaság
"Beszállító és vevő integrálása a vállalatirányítási rendszerbe. A működés egészét átfogó vállalatirányítási rendszer." Mintagyár-látogatás, Eltec COLOR PACK Nyomdaipari és Csomagolóanyag Gyártó Zrt.
"Nagyon jól működő vállalatirányítási rendszer, melyet folyamatosan és saját igényeik szerint fejlesztenek. Rendezett vállalati környezet, dolgozók munkájának nagymértékű segítése. Információk percre pontos megjelenítése, értékelése." Mintagyár-látogatás, Eltec AJG Agrogép Jármű- és Gépgyártó Kft.
"Komplex, integrált válallatirányítási rendszer alkalmazása, mely az igényeknek megfelelően karban van tartva, és folyamatosan fejlesztve. Hatékony adat elérés, és adatok gyors, real-time hozzáférhőtése az illetékesek számára. Hatékony (vonalkód) alkalmazása a gyártásközi folyamatok nyomon követésére. 3D nyomtató alkalmazása proto / -mintázás / karbantartáshoz. Hatékony tárolóeszközök a félkész termékek tárolására és a munkaállomások közötti mozgatására. Ergononomikus / tetszetős ( üvegfal) kialakítás a csarnok és az irodarész között." Mintagyár-látogatás, Eltec SASER ELEKTRONIK Kft.
"Hasznos volt látni, hogy mik a változás és a fejlődés fő területei, és hogy milyen döntéshozatal szükséges ennek a hatékony megvlósításához (költséghatékonyság, ROI, visszamérés stb.)." Mintagyár-látogatás, Eltec GANZ Kapcsoló- és Készülékgyártó Kft.
"Folyamatszervezés, folyamatos mintavételezés, selejtarány minimalizálása, raktári rendszer kialakítása, dolgozók tájékoztatása a napi, heti teljesítményről, dolgozói juttatások." Mintagyár-látogatás, Eltec WALLER FURNÉR Faipari és Kereskedelmi Kft.
"A szemléletet arra vonatkozóan, hogy milyen mértékig érdemes a veszteségeket csökkenteni, a folyamatos gyártást fenntartani. Milyen területekről érdemes az emberi döntést kiküszöbölni, automatizálni." Mintagyár-látogatás, Eltec "IL-PE" KERESKEDELMI, SZOLGÁLTATÓ ÉS TERMELŐ Kft.
"Gondolkodásmód, rendszerben való gondolkodás, nulla hiba, mindent mérhetővé kell tenni, juttatási rendszer, kevés megbeszélés, mert mindenki tudja a dolgát. Edi – Egységes automatizált kommunikáció a beszállítók és a beszerzők között; EIS; riportrendszer." Mintagyár-látogatás, Eltec IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft.
"Minden beruházás, ötlet ROI vizsgálata. A gépeknél és IT fejlesztéseknél körültekintő és szigorú szabályozás a megtérülés idejére vonatkozóan. A temérdek adat gyűjtése és annak megfelelő riportozása objektív képet ad a döntés előkészítéshez, kizárja az intuitív döntések kockázatát. Az EDI kommunikáció megismerése, dokumentumkezelés, ami az emailen és telefonon történő egyeztetéseket minimalizálja.  Belső fejlesztésű szoftverek használata, teljes integrációban. KPI-k folyamatos rendelkezésre állása, menedzsment 2 óránként a legfrissebb jelentéseket figyelheti. Megelőző karbantartáshoz szükséges adatgyűjtés.Karbantartásnál mutatószám az előző évhez képest vizsgált javításra fordított órák. Gyártásütemezés napi háromszori frissítése, éjszakánkénti újrafuttatása. HR terv kb 10 napra előre, gyorsan betanulható részfolyamatokra bérmunka. Dolgozói egyedi igényekre való odafigyelés, segítségnyújtás. Szellemi dolgozók rugalmas munkaidő kezelése a hatékonyság jegyében." Mintagyár-látogatás, Eltec IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft.
"A cég termelési és gazdasági folyamatainak mindenkori átláthatósága a digitalizált háttérrel. Viszonylag egyszerű megoldások és kezelhetőség. Teljesen aktuális indikátorok a cég működésére a management számára. A rendszer nagyon jól támogatja a veszteségek csökkentését és humán erőforrás kihasználását. Munkaerő megtakarítást eredményez." Mintagyár-látogatás, Eltec LEDFAK Gyártó és Szereléstechnikai Kft
"Valós idejű információmegjelenítés a gyártásban. Kiváló informatikai rendszer. Egyéni kompetenciák alapján történő munkakiosztás, gyártástervezés. PDCA." Mintagyár-látogatás, Eltec SEVEN ELEKTRONIKA HUNGARY Kft.
"Folyamatos gyártás-nyomonkövetés megvalósításának módszerei és eszközei. Automatikus gyártásütemezés részletmegoldásai. Automatizmusok az EPR rendszeren belül. Dolgozói beléptető kártyák többfunkciós alkalmazása. Két hétre szoftveresen előre tervezett feladatok és kapacitás." Mintagyár-látogatás, Eltec OROSházaGLAS Termelő Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
"Jól működő vállalatirányítási rendszer, információk folyamatos megjelenítése, értékelése. Rendezett vállalati környezet, dolgozók munkájának nagymértékű segítése. Folyamatos fejlődés és fejlődésre való ösztönzés." Mintagyár-látogatás, FESTO AJG Agrogép Jármű- és Gépgyártó Kft.
"Jó látni, hogy nem mindent kell és célszerű automatizálni. Számos egyszerű ötlettel is jelentős eredményeket lehet elérni. Érdekes látni, hogy a fejlesztés java részét a cég magának végzi, nem mindent szervez ki külsős cégeknek." Mintagyár-látogatás, FESTO EPL-Tech Műszaki és Kereskedelmi Kft.
"A gyártóeszközök rendszerbe kapcsolása, a gyártási folyamatok követése. Lean szemlélet alkalmazása." Mintagyár-látogatás, FESTO "JÓ BARÁTOK" Kereskedelmi és Vendéglátó Kft.
"Nagyon érdekes látni, hogy minden cég hasonló gondokkal küzd. Ami feltűnő, hogy a legtöbb kkv-nál a vállalatirányítási rendszer bevezetése és üzemeltetése az egyik legnagyobb kihívás. És az elmondásokból jól látszik, hogy ebben nagy igény lenne segítségre, sok esetben látható, hogy kudarcba fullad. A Macher Zrt.-nél meg jó látni, hogy milyen nagy rugalmassággal állnak a feladatokhoz és kihívásokhoz. Szuper, hogy van egy 3-5 éves stratégia arról hova szeretnének eljutni, esetleg milyen lépéseket szükséges ehhez meglépni. Úgy gondolom, ez példaérékű. Nagyon jó azt is látni, hogy egyszerű IT eszközök segítségével egy kis kreativitással milyen ügyes megoldások valósíthatók meg." Mintagyár-látogatás, MACHER EPL-Tech Műszaki és Kereskedelmi Kft.
"Példát láttam arra, hogy egy kkv-ból közepes vállalkozás növekedésnek milyen fázisai vannak. Megtalálhatók voltak a modern elvek, additív technológiák, real time termelési adatok. Ezek azonban az egyszerű, leleményes gondolkodással költséghatékonyan voltak megvalósítva. Ami talán nekem a legfontosabb volt, hogy szervezeti tudás volt a cégben. Ez látszott a kis, apró ötletek megvalósításán, de a komolyabb, mélyebb feladatoknál is." Mintagyár-látogatás, MACHER Radius Signage Kft.
"A leghasznosabb annak megismerése, hogy egy hazai kkv esetében is releváns az ipar4.0. A szűkösebb anyagi keretek sem jelenthetnek akadályt." Mintagyár-látogatás, MACHER Roboniq Kft.
"Folyamatszervezés, mérés, azonnali kiértékelés és beavatkozási lehetőség, dolgozói motiválás." Mintagyár-látogatás, Roto WALLER FURNÉR Faipari és Kereskedelmi Kft.
"A leghasznosabb az a felismerés volt, hogy olyan technológiák állnak rendelkezésre a vállalati költségek optimalizálására, amiről nem is tudtam, hogy léteznek." Technológiai Központ látogatása P-Metál Fémkereskedelmi és Öntvénygyártó Kft.
"Az egyes rendszerek hogyan kommunikálnak egymással. Ezáltal átláthatóvá és mérhetővé válik a folyamat, jobban tervezhetők a feladatok." Technológiai Központ látogatása Kántor Mechanika Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
"Leghasznosabbak az 5S módszer, az értéktermelő és nem értéktermelő tevékenység kiválasztását segítő instrukciók, a kis apróságok, amivel csökkenthetők a hibák (pl.: színkódolás), a karbantartási feladatok felosztása gépkezelő és a karbantartó között." Termelésmenedzsment-workshop, Continental (2 napos esemény) IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft.
"Leghasznosabbnak azt tartom, hogy a lean gondolkodásmódra ma már szükségünk van a mi vállalkozásméretünk esetén is. Így az, hogy a lean alapfogalmakról egy átfogó, minden részletében élő példákkal szemléltetett és jól követhető oktatában részesülhettünk, az meghatározó lesz a további tevékenységünkben." Termelésmenedzsment-workshop, Continental (2 napos esemény) Radius Signage Kft.
"A fejlődés folyamatos, mindig keresnünk kell az újabb lehetőségeket, hogy a hatékonyságunkat javítani tudjuk. A gyárlátogatás során sikerült bemutatni azokat, amiket az elméletben elmondásra és bemutatásra kerültek, így tudatosult bennem, hogy mennyire nagy szükség van az apró részletekre is. Az eseményen elmondottak alapján készítettem egy listát, melyek a cégünknél még nem működik, vagy éppen nem használjuk, melyeket az új év kezdetével bevezetésre kerülnek. Úgy érzem, hogy megvilágosodtam azokon a területeken, melyekben tudtam, hogy a cégünknél hiba van, és ezeket a gyökereiben fogom megoldani." Termelésmenedzsment-workshop, Continental (2 napos esemény) COLOR PACK Nyomdaipari és Csomagolóanyag Gyártó Zrt.
"Veszteségcsökkentési források. Munkaszakaszok mérésének fontossága. Tervezettség - munkaszervezés." Termelésmenedzsment-workshop, Continental (2 napos esemény) HERBÁRIUM 2000 Kft.
"A leadott ismeretanyag, ami nálunk is leoktatható.  Szigorúan elkülönített forgalmi utak. Mindenre kiterjedő jelölőtáblák az egész cég területén. Karbantartással kapcsolatos szabályrendszerek. Gépekhez - gépgazda, fényképpel ellátott. Dolgozóknak névre szóló szekrény, szabály a gépnél megengedett eszközökről. Automata raktárrendszer. Táblarendszer: Stratégia, mérőszámok, baleseti összesítő, havi veszteség, javaslattételi kártyák. Ki-betárolásos raktárrendszer.  FIFO elv betartása.  Selejtktg. havi bontásban. Különböző szemléltető táblák. Dashboardok." Termelésmenedzsment-workshop, Festo (2 napos esemény) Meleghegyi és társa Gépgyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.