Gyakran ismételt kérdések
Mik az előfeltételei, hogy egy cég Ipar 4.0 demonstráción vehessen részt?
Egyéni és cégregisztráció, majd pedig a kiválasztott eseményre történő regisztráció szükséges. A programon a konvergencia régiókban működő hazai termelő kkv-k vehetnek részt.

Honnan tudhatom, hogy a cégem konvergencia régióban működik-e?
Azok a régiók, ahol az egy főre jutó GDP kevesebb az EU-25 átlagának 75%–ánál. Ezek a régiók az Európai Unió regionális politikájának 1. fő célkitűzése („A legelmaradottabb régiók támogatása és fejlesztése”) alá tartoznak. A Közép-magyarországi régió (azaz: Budapest és Pest megye) kivételével Magyarország összes régiója e kategóriába tartozik.

Mely vállalkozások számítanak kkv-nak?
A kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény (KKV törvény) tartalmazza azokat az értékhatárokat, létszámkorlátokat, egyéb szempontokat, amelyek alapján eldönthető, hogy egy adott vállalkozás KKV-nak minősül-e, illetve azon belül mikro-, kis- vagy a középvállalkozás méretkategóriájába tartozik-e. A részletes meghatározásért kattintson ide.

Mennyi ideig tart egy kkv számára a program?
A mintagyári demonstrációk látogatása átlagosan 1-1,5 hónapot, a teljes program pedig terveink szerint átlagosan 4-6 hónapot vesz igénybe.

Mennyi munkaidőt vesz igénybe a program egy-egy résztvevőtől?
A teljes program kb. nettó 60 óra, azaz 1,5 hét 

Hányan látogathatják az egyes eseményeket?
Minden szakmai érdeklődőt szívesen látunk - sőt javasoljuk minél több szakember részvételét!

Mennyibe kerül a program a részt vevő kkv-nak?
A program ingyenes!

Regisztráltam a programba, de nem kaptam megerősítő linket tartalmazó e-mail-t. Mi a teendő?
Kérjük, nézze meg levélszemét-mappáját is - egyes levelezőrendszerek sajnos oda irányíthatják a visszaigazoló rendszerüzenetet.

Miért nem kapom meg a hírleveleket vagy e-mail-es eseményértesítőket?
A legvalószínűbb ok, hogy az Ön rendszere spamként kezeli a projekt által az alábbi címekről érkező üzeneteket: info@ipar4.hu és szervezes@ipar4.hu.
Ahhoz, hogy Ön megkapja az üzeneteket, a két e-mail címet hozzá kell adnia azokhoz az e-mailekhez, amelyeket átenged a rendszer. Ezt az Outlook esetében következő módon kell megtennie:
 1. A spam mappában keressen egy, a fenti e-mailekről érkező üzenetet.
 2. Kattintson rá az egér jobb gombjával.
 3. A felugró ablakban válassza ki a „Levélszemét” menüpontot.
 4. Válassza ki „A feladó blokkolásának mellőzése” parancsot, és kattintson rá. Így a rendszer hozzáadta az adott e-mail címet az elfogadható címek listájához.
 5. Végezze el ezt a másik e-mail címmel is.
Arra is lehetőség van, hogy külön szabályt állítson be, amelyben specifikálhatja az adott üzenetre vonatkozó szabályokat.
 1. Jelölje ki az üzenetet.
 2. Az Outlook fő menüsorában kattintson a „Szabályok” ikonra, és töltse ki a cellákat a kérdéseknek megfelelően.
 3. Ha részletes specifikációt szeretne, kattintson tovább a „Speciális beállítások” gombra, és jelölje be a kívánt beállításokat.
Milyen böngészőt használjak?
Az Internet Exlorert használva az oldal által nyújtott funkciókat nem lehet teljes mértékben igénybe venni. Javasoljuk a Googla Analytics elemzései alapján leggyakoribb böngészők a Chrome, a Firefox és a Safari (ebben a sorrendben) használatát (ajánlott felbontás az 1920*1080 és az 1366*768).

De minimis támogatás és nyilatkozat
 • A programban részt vevő vállalkozások a kkv-k ipar 4.0 szempontú felkészítése és fejlesztési terveinek kidolgozása (lásd fent) során ún. ’továbbadott támogatásban’ részesülnek, amely ’csekély összegű’ (de minimis) támogatásnak minősül a 255/2014. (X. 10.) Korm. rendelet 7. § 23. pontja szerint. Részletesebben l. az ÁSZF-et.
 • A támogatásról a Konzorcium minden, a programban részt vevő olyan vállalkozás számára, amely ilyen típusú támogatást igénybe vett, de minimis nyilatkozatot állít ki az ÁSZF-ben foglalt egységárak szerint. A nyilatkozatok minden hónap végén, egyszerre kerülnek kiállításra, és az érintettek postai úton kapják kézhez azokat.
 • Minden regisztrált felhasználó a belépés után a saját felhasználói felületén nézheti meg, hogy melyik szolgáltatást hányszor vette igénybe.

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.